Χυτά Δάπεδα

Τα χυτά δάπεδα είναι ιδανικά για ανακαινίσεις, μπορούν να καλύπτουν παλιά πλακάκια, μάρμαρα, μωσαϊκά, χωρίς να δυσκολεύουν το άνοιγμα και κλείσιμο των πορτών, χάρη στο μικρό πάχος τους, 0,8 - 4,0 χιλιοστών. Μπορούν να συνδυαστούν με άλλα υλικά όπως χαλαζίας, γυαλί, καουτσούκ, για ειδικές ανάγκες (αντιολίσθησης, προστασία ατυχημάτων).

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι ο όρος αυτός είναι διαδεδομένος , αλλά, ίσως δεν είστε σίγουροι σε τι ακριβώς αναφέρεται η μονολιθική επίστρωση δαπέδου, ή τι αυτό σημαίνει. Η λέξη μονολιθική χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για να περιγράψει ένα γεωλογικό χαρακτηριστικό όπως ένας μονόλιθος. Για παράδειγμα ένα βουνό μπορεί να συσχετίζεται με τη λέξη. Οι αρχαιολόγοι χρησιμοποιούν τη λέξη αυτή για να περιγράψουν στήλες λέγοντας ότι υπήρξε μια μονολιθική στήλη που βρέθηκε στην Ελλάδα, για παράδειγμα, εννοώντας ότι αυτή η στήλη είχε δημιουργηθεί ολόκληρη από ένα και μόνο κομμάτι πέτρας. Στα μοντέρνα λεξικά σημαίνει ότι είναι κάτι που αδιάσπαστο, ένα αυτούσιο κομμάτι, και ως εκ τούτου μη κατακερματισμένο.

Τώρα καταλαβαίνετε καλύτερα ότι τα μονολιθικά (χυτά δάπεδα) δεν έχουν καθόλου ραφές και ως εκ τούτου ούτε και αρμούς. Σε αντίθεση τα συμβατικά δάπεδα διαφέρουν πάρα πολύ με τα δικά μας χυτά επειδή τα συμβατικά δάπεδα αποτελούνται από πολλά κομμάτια με ενέματα στις ενώσεις τους με κάθε γειτονικό πλακάκι.

Τα δάπεδα που δεν είναι μονολιθικά (χυτά δάπεδα) επιτρέπουν στα βρώμικα νερά να διεισδύουν ανάμεσα στο δάπεδο και το υπόστρωμα. Η έννοια υπόστρωμα περιγράφει το τι βρίσκεται κάτω από το δάπεδο ενώ στις περισσότερες κατασκευές σημαίνει το σταθερό δομικό υλικό. Σε πολλές περιπτώσεις το υπόστρωμα αποτελείται από μπετόν και φανταστείτε τι άσχημη «βλάστηση» μπορεί να υπάρξει σε τέτοιες περιπτώσεις. Μικρόβια, βακτηρίδια, μύκητες ακόμη και, δυνητικά ακολουθούμενα από αυξανόμενη μούχλα.

Είναι πολύ πιθανό ότι μια τέτοια κατάσταση θα μπορούσε να προκαλέσει παράξενες και τρομακτικά δυσάρεστες οσμές. Ας υποθέσουμε, για παράδειγμα, ότι υπάρχει ένα μη-μονολιθικό δάπεδο σε ένα εστιατόριο όπου διάφορες διαρροές, λεκέδες, λάδια και άλλα που πέφτουν στο πάτωμα είναι φυσικό λόγω της φύσης της επιχείρησης. Το ερώτημα είναι πώς θα μπορούσε να καθαριστεί ένα πάτωμα που απορροφά τις διαρροές υγρών;

Ο αριθμός των βακτηριδίων και των υπολειμμάτων τροφής είναι εντυπωσιακός κι όμως υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν αυτά τα ντεμοντέ πλαστικά πατώματα για ασφάλεια. Θα πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά με χρήση ισχυρών καθαριστικών και να μένουν έξω για να στεγνώνουν για να μην αναπαράγονται οι βλαβεροί μικροοργανισμοί αλλά και πάλι αυτή δεν είναι ασφαλής μέθοδος.
Τώρα είναι κατανοητή η σημασία του μονολιθικού (χυτού δαπέδου) επειδή είναι ο μοναδικός τρόπος προστασίας από την διείσδυση διαφόρων υγρών κάτω από αυτό. Τώρα η Euroreline© η μοναδική εταιρία που σας δίνει εγγύηση εργασίας σε κάθε εφαρμογή.

Χρησιμοποιούμε μια φόρμουλα υλικών η οποία καθιστά τα δάπεδα μας υψηλής αντοχής σε φορτία, αντιολισθηρά, θερμικές και χημικές προσβολές, σε σημείο όπου τα Μονολιθικά (χυτά δάπεδα) που εφαρμόζουμε να έχει διάρκεια ζωής όσο και το κτίριο.

Τα μονοκόμματα ενιαία χυτά ρητινούχα δάπεδα μας είναι χωρίς αρμούς, διαφανή ή έγχρωμα με απεριόριστη δυνατότητα σχεδίων και εφέ ιδανικά για σπίτια και επαγγελματικούς χώρους με ιδιαίτερες ανάγκες διακόσμησης επειδή έχουν μεγάλη ελαστικότητα και μικρό πάχος. Είναι ιδανικά για εφαρμογές και σε ενδοδαπέδια θέρμανση.