Θερμοπρόσoψη

Η θερμοπρόσοψη ή εξωτερική θερμομόνωση ή εξωτερική μόνωση όπως αποκαλείται, είναι ένα σύστημα πολλαπλών στρώσεων που αγκαλιάζει όλο το κτίριο παρέχοντάς του θερμομόνωση, προστασία και αισθητική.

Η πρόθεση είναι να προστατευθεί το κτίριο σε κάθε κομμάτι του, κάθε του λεπτομέρεια, έτσι ώστε να μην υπάρχουν αμόνωτα κομμάτια έτσι ώστε να μην οδηγούν σε ενεργειακές απώλειες που μπορεί να είναι σημαντικές αλλά και ταυτόχρονα να μην οδηγούν σε συμπυκνώσεις της εσωτερικής υγρασίας πάνω στις εσωτερικές παρειές των εξωτερικών τοίχων του κτιρίου.

Αν συμβεί κάτι από τα παραπάνω τότε ακολουθεί σχεδόν πάντα σχηματισμός μούχλας με τα πολλαπλά προβλήματα που επισύρει.

Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετά συστήματα θερμοπρόσοψης. Άλλα έχουν αναπτυχθεί καθαρά από Έλληνες και άλλα είναι απλά μεταφορά τεχνογνωσίας και υλικών από το εξωτερικό.

 Το πρόβλημα είναι τι γίνεται με την εφαρμογή των συστημάτων.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πολλά συνεργεία που να έχουν την ανάλογη εμπειρία και τεχνική επάρκεια για να εφαρμόσουν σωστά ένα σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης.

Τα περισσότερα έχουν σχηματισθεί πρόσφατα, είναι αρκετά ανεκπαίδευτα και δεν μπορούν να εγγυηθούν αρτιότητα της κατασκευής.

Για μας την EURORELINE η θερμοπρόσοψη είναι κάτι παραπάνω από προστασία, γιατί παράλληλα δίνεται μια αισθητική αξία στο κτίριο. Έχουμε πολλές εναλλακτικές λύσεις για να δοθεί αυτή η αισθητική αξία τις οποίες με χαρά μπορούμε να συζητήσουμε

 
Thermo_001
bwd  Set 1/2  fwd
Thermo_001
Thermo_002
Thermo_003
Thermo_004
Thermo_005
thermoprosopsi1_384_288_90