Προϊόντα Νανοτεχνολογίας

Τι είναι η Νανοτεχνολογία

Η Νανοτεχνολογία είναι μία νέα επιστήμη η οποία στα επόμενα χρόνια θα ανατρέψει τα πάντα στην καθημερινότητά μας. Η Νανοτεχνολογία σήμερα εφαρμόζεται

 

· στην Ιατρική με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα , σε λίγο καιρό ασθένειες πού μέχρι χθες ήταν ανίατες θα καταπολεμηθούν.

 

· Στο Διάστημα για προστασία των διαστημικών σταθμών

 

· Στην πληροφορική όπου νέες γενιές επεξεργαστών κατασκευάζονται και θα ανατρέψουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

 

· Σε καταναλωτικά προϊόντα τα οποία απευθύνονται στο ευρύ κοινό με στόχο να κάνουν την ζωή των ανθρώπων καλύτερη , και ασφαλέστερη.

 

· Στα επόμενα χρόνια τα πάντα στην ζωή μας από το ψωμί μέχρι τα ποιο πολύπλοκα αντικείμενα θα περιέχουν στοιχεία Νανοτεχνολογίας.

Τι είναι το Νάνο

Το Νάνο είναι ένα σωματίδιο σε υπερβολικά μικρό μέγεθος.1 Νάνο ισούται με το 1 δισεκατομμυριοστό του μέτρου 10-9 η με 1 μήλο απέναντι στην Γή η αν κόψουμε μία τρίχα από τα μαλλιά μας κάθετα σε 50.000 τεμ.

Πώς λειτουργεί η Νανοτεχνολογία στα είδη πού εφαρμόζεται;

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι όλα τα υλικά ακόμη και τα ποιο λεία όπως το γυαλί και η πορσελάνη αν τα δούμε στο μικροσκόπιο θα διαπιστώσουμε ότι έχουν τεράστιους πόρους ,αόρατους μεν στο ανθρώπινο μάτι η την υφή , αλλά όχι και στους ρυπογόνους οργανισμούς πού υπάρχουν στο περιβάλλον. Έτσι λοιπόν μέσα στους πόρους των υλικών πρώτα επικάθονται λιπαρές ουσίες του περιβάλλοντος, πάνω σε αυτές τις ουσίες κάθονται τα μικροσωματίδια των διαφόρων ρύπων του περιβάλλοντος και δημιουργείται η γνωστή μας βρωμιά πού βλέπουμε σε όλες τις επιφάνειες.

ΝανοτεχνολογίαΌταν καθαρίζουμε μία επιφάνεια με τα γνωστά χημικά το μόνο πού επιτυγχάνουμε είναι να αφαιρούμε τις βρωμιές και ταυτόχρονα να ξανανοίγουμε τους πόρους οπότε επαναλαμβάνετε η προηγούμενη διαδικασία για χρόνια με συνέπεια ο άνθρωπος μια ζωή να πληρώνει , να χάνει χρόνο και το σπουδαιότερο να ρυπαίνει τον υδροφόρο ορίζοντα αφού όλα τα χημικά απόβλητα εκεί καταλήγουν. Εδώ λοιπόν η επιστήμη παρεμβαίνει και υποκαθιστά την φύση δημιουργώντας το φαινόμενο LOTUS EFFECT με τεχνικά μέσα Δηλαδή μέσω του νερού η του οινοπνεύματος πού βρίσκονται στα μπουκάλια με το Νανοπροιόν εκτοξεύουμε εκατομμύρια Νανοσωματίδια τα οποία έχουν την ιδιότητα να γεμίζουν τούς πόρους του υλικού δημιουργώντας έτσι μία πραγματικά λεία επιφάνεια, σε λίγα λεπτά το νερό η το οινόπνευμα εξατμίζονται και η ψεκασμένη επιφάνεια ενώ δια γυμνού οφθαλμού δεν παρουσιάζει καμία διαφορά, κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να αντιληφθεί την διαφορά μεταξύ ενός προϊόντος Σφραγισμένου με Νανοτεχνολογία και ενός άλλου χωρίς. Μόνο με πάρα πολύ ακριβά ηλεκτρονικά μικροσκόπια μπορεί κάποιος να δει την διαφορά. Έτσι τώρα δεν υπάρχουν πόροι να κάτσουν λιπώδεις ουσίες πάνω στις οποίες θα επικαθίσουν ρυπογόνοι οργανισμοί. Επειδή όμως λόγω βαρύτητας αν πέσει κάποιο ρυπογόνο υλικό πάνω σε μια σφραγισμένη επιφάνεια θα παραμείνει αυτό το υλικό πολύ εύκολα μπορεί να απομακρυνθεί είτε με λίγο νερό η με ένα βρεγμένο πανί.